Arran Devil's Punch Bowl chapter 3

De whisky: Arran Devil's punch bowl chapter 3
Uitgebracht door: Officiële botteling
Jaar op fles: 2014
Alcoholpercentage: 51,3 %

Samen voor u geproefd door Dave, Jürgen en Werner

Neus:
Lichte rook, wijn, nootmuscaat, munt, kastagne, pompelmoes, kokos, appel, peer, banaan, pinda, rozijn, kruisbes, gom. Ook wat vettige en vlesige elementen ... in a good way.

Smaak:
Mout, noten, kruiden allerhande, cayennepeper en paprikapoeder schieten eruit. Geroosterde pijnboompitten en olieachtige textuur. Daarbij ook de fruittoetsen van de neus.

Nadronk:
Peper en paprikapoeder, noten en mout. Kokos, rozijn, kastagne, pompelmoes, rood fruit en mocca.

Opmerkingen:
Opnieuw erg gevarieerd en opnieuw wisselen de smaken zich af, al krijg je niet meer de 'watch out or you miss it' effecten van vooral versie één. Complex en erg lekker, jammer dat de trilogie erop zit.

Arran is erg goed bezig, en we kunnen eigenlijk niet wachten tot de eerste flessen twintigers op ons worden losgelaten (al zullen we nog een kleine 3 jaar geduld moeten hebben.)

Bij Arran's gewoonte om gelimiteerde series uit te brengen zoals de Icons of deze punch bowl serie hebben we dan weer een dubbel gevoel. Waarom stoppen met iets dat werkt is onze eerste reflex. En ook, bij gelimiteerd spul hebben vooral de verzamelaars baat, en wordt er teveel niet opgedronken, wat we altijd zonde vinden. (Punch bowl deel 1 doet al behoorlijk gek op veilingen.)

Anderzijds kunnen we er mee leven zolang er maar nieuwe concepten worden uitgedacht en uitgebracht om de oude te vervangen, en we hebben het gevoel dat in Arran de inspiratie verre van op is. En als star wars liefhebber (noot van Werner: BLEH!) hou ik wel van een trilogie die knalt!

Doet ons denken aan:
Eden Harard: Toptalent dat nog meer potentieel heeft in de toekomst maar nu al verrassend creatief kan uitpakken.

Meer over Arran

comments powered by Disqus