Port Charlotte Scottish Barley

Onlangs werdeen we uitgenodigd om deel te nemen aan een twittertasting door bruichladdich. Erg leuk om te doen, en  de collega tasters (meestal collega bloggers) hadden er duidelijk zin in. Bovendien kregen we royale 20 cl samples opgestuurd, dus konden we achteraf nog een tweede keer tasten, zonder de tijdsdruk van de snelle sociale media.

De whisky: Port Charlotte Scottish Barley
Uitgebracht door: Officiële botteling (bruichladdich)
Jaar op fles: 2015
Alcoholpercentage: 50 %

Samen voor u geproefd door Dave en Werner

Neus:
Turf, rook, denneboom, mineralen, koriander, vanille, appel, peer, nootmuskaat. Gerookt vlees.

Smaak:
Turf, vanille, appel, peer, banaan, gedroogd vlees.

Nadronk:
Turf, vanille, appel, peer, banaan, peper, zachte chili, bakkersroom. Sprankelend.

Opmerkingen:
Behoorlijk lekkere en vooral plezante whisky. De finish is lang en opwindend, de smaak en neus degelijk en gebalanceerd. De rook en turf is aanwezig maar heeft toch vooral een ondersteunende en dragende functie voor zoete én hartige accenten.

De drinksterkte van maar liefst 50% helpt ook om een volle smaak te creëren, zonder dat je van de sterkte op zich last hebt. In tegendeel, blind zou je hem eerder 43% of 46% geven. Zonder kleurstoffen etc etc, en een goeie whisky die bovendien net genoeg afwijkt van de 'middle of the road' om interessant te zijn.

En toch zal ik hem niet kopen. Uit principe. Omdat er geen leeftijdsinformatie op staat. Jammer, soms kost het moeite om de principiële afkeer voor NAS bij single malts strikt toe te passen :p

Doet ons denken aan:
Robbie Williams: Begon gewoon, eindigde sterker.

comments powered by Disqus