Tomatin 8 Y vintage 2007 limburg dram club

Eerder deze week bespraken we nog een Caol Ila, waar we van hielden. Tomatin is zoals Caol Ila, maar dan (meestal) zonder turf. Waarmee we bedoelen dat Tomatin consistent goeie whisky op de markt lijkt te brengen en je er zelden echt mindere versies van zal vinden. Ook al maken ze (net zoals Caol Ila) behoorlijk veel whisky. Zowel de oudere als nieuwere versies stellen zelden te leur.

De whisky: Tomatin 8 Y vintage 2007
Uitgebracht door: Limburg Dram Club
Jaar op fles: 2015
Alcoholpercentage: 64,7 %

Samen voor u geproefd door Dave, Jurgen en Werner

Neus:
Rozijn, kers, peperkoek en mocca.

Smaak:
Kers, peper, chocola, mocca, bigarreau

Nadronk:
Peper, chili, kers, mocca, rozijn, bigarreau

Opmerkingen:
Lekker, en vooral ook fun! Evenwel niet helemaal wat je verwacht van Tomatin, hij springt er zeker tussenuit. Niet supercomplex, wat je ook niet verwacht van 'slechts' 8 jaar. Maar wel vol body en de vatsterkte zorgt mee voor krachtige smaken.

Leuk dat we de leeftijd ook zien met een 'jongere' whisky. We zijn niet bepaald fans van NAS sinds men het vooral gebruikt om de verkeerde redenen. Daarom vinden we het erg leuk dat bottelaars het vertrouwen hebben om ook single digit age statements op de fles te plaatsen. Het getuigt alleen maar van zelfvertrouwen: "dit is onze whisky, hij is nog jong, maar we brengen hem nu al uit omdat hij gewoon goed is."

Doet ons denken aan:
Charlie Musonda JR: Jong, maar talentvol en springt er (nu al) uit.

comments powered by Disqus