Old Pulteney vintage 1997 Single Cask for Premium Spirits Belgium

Premium Spirits is één van de grotere invoerders van whisky en andere spirits voor ons land. In hun portfolio dus onder meer Old Pulteney, en dat wilden ze wel eens extra in de verf zetten door een single cask botteling. En een officiële single cask vinden we altijd interessant, zeker wanneer ze afkomstig is van een distileerderij die bekend staat hun eigen zin te willen en blijven doen.

De whisky: Old Pulteney Single Cask for Premium Spirits Belgium, vintage 1997
Uitgebracht door: Officiële Botteling
Jaar op fles: 2015
Alcoholpercentage: 54,2 %

Samen voor u geproefd door Dave, Jürgen en Werner.

Neus:
Zeezout, noten, vanille, peper, banaan, amandel, mout, sinaas en mandarine. Doet erg warm aan.

Smaak:
Zoet, amandel, marsepein, banaan, mandarine, boerentongen.

Nadronk:
Peper, noten, vanille, banaan, walnoot, sinaas en boerentongen. Erg warmend.

Opmerkingen:
Deze whisky is even lekker dan hij eigenzinnig is. Erg lekker dus. Een hartige neus, meer zoete smaak om dan terug meer naar een hartige afdronk te gaan. En toch slaagt hij er in de nodige balans te houden. Dit is 'the good stuff'.

Pulteney meet zichzelf een soort 'zeemansimago' aan met een hoog Capitein Haddock gehalte. Al goed dat het niet Capitein Iglo is, Wick is tenslotte een historisch vissersplaatsje. Maar we kunnen er ons wel in vinden, het ziltige, het zoete met het hartige vermengd ...

Twee dingen weet je zeker met Old Pulteney: je drinkt bijna altijd iets met een apart karakter, en een Pulteney botteling zal je zeer zelden teleur stellen.

Doet ons denken aan:
Anne Clark: Buitenbeentje, maar erg goed.

comments powered by Disqus