Millstone ménage à trois.

Onze noorderburen van Zuidam maken behalve erg leuke jenevers ook al een tijdje de degelijke millstone whisky. Ze brengen ook meer en meer variaties op de markt, die over het algemeen goed in de smaak vallen. Anderzijds gaan we meestal over tot alarmfase rood wanneer Nederlanders termen uit het Frans beginnen te gebruiken. Laat staan proberen uit te spreken, denken we maar aan hun afgrijselijk gebruik van 'jus d'orange' terwijl het Nederlands hiervoor een perfect mooi alternatief heeft. Maar we dwalen af.

De whisky: Millstone ménage à trois
Uitgebracht door: Zuidam
Jaar op fles: 2014
Alcoholpercentage: 46 %

Samen voor u geproefd door Dave en Werner.

Neus:
Vanille, mout, kokos, cornflakes en solvent.

Smaak:
Vanille, kokos en solvent.

Nadronk:
Vanille, kokos, cornflakes, mout en lichte peper.

Opmerkingen:
Eeh. Sorry, maar nee dus. Dit is echt niet lekker. De smaak biedt te weinig en de solvent in neus en smaak is een duidelijke offnote. Het zou natuurlijk van een slechte fles kunnen komen, maar dan zit hij normaal ook in de afdronk. Maar echt te weinig en niet goed genoeg. We proefden (jammer genoeg niet in een gelegenheid waar we tastenotes konden schrijven) al veel betere millstone.

Volgens millstone zelf vormen delicate licht zoete tonen met vanille en een frisse citrus toets samen een gebalanceerd geheel. Daar merken we jammer genoeg niks van. Het experiment met de drie granen (vandaar de naam) is dus wat ons betreft niet geslaagd. Maar als je het wel lekker vindt: more power to you.

Doet ons denken aan:
Tiesto: Superirritante Nederlander

comments powered by Disqus