Glenlossie 1997 Gordon & McPhail Connoisseurs choice

Betaalbare single malt. Het lijkt zo stilaan de heilige graal te worden. (Spreek voor de gein 'heilige graal' eens uit op zijn westvlaams ...) Vroeger kon je nog rekenen op de independents, maar ook zij krijgen hun vaten aan minder gunstige prijzen en doen/moeten mee met de prijsverhogingen. Alleen Gordon & McPhail met de eigen warehouses en immense voorraden heeft daar voorlopig nog iets minder last van. Niet dat ze niet meedoen met de prijsstijgingen, ze willen tenslotte ook een graantje meepikken. Maar al bij al blijft het voorlopig nog binnen de perken.

De whisky: Glenlossie vintage 1997
Uitgebracht door: Gordon & McPhail Connoisseurs choice.
Jaar op fles: 2014
Alcoholpercentage: 46 %

Samen voor u geproefd door Dave, J├╝rgen en Werner.

Neus:
Floraal. Karamel, appel, pee, krieken, munt, kruisbes, aardbei, framboos, sinaas, zoete mout.

Smaak:
Sinaas, framboos, appel, peper, zoete mout.

Nadronk:
Peper, sinaas, framboos, appel en munt, maar ook bittere noten zoals walnoot en amandel.

Opmerkingen:
Dit is behoorlijk drinkbaar. Niks wereldschokkend, maar een eerlijke lekkere whisky vol pit. Jeugdig maar met het nodige karakter en wat extra in de afdronk. Prijs kwaliteit is dit zeker in deze tijden absoluut te verantwoorden.

Glenlossie is niet altijd een even makkelijke whisky waar je al eens voor of tegen durft zijn. Serge Valentin is er bijvoorbeeld niet echt fan van. Maar tegendraads als we zijn houden we er wel van. Deze is echter niet zo 'moeilijk' dan andere lossies en zal ook in de smaak vallen van wie normaal minder een Glenlossie adept is. Hopen en denken we toch ...

Doet ons denken aan:
Shelley Hennig: Fris jong ding met een serieuze Byte ...

comments powered by Disqus