Glen Grant 5 decades

U heeft even niks meer van ons gehoord. Sometimes life happens. En vanaf maandag zijn we terug 2 weken offline: we gaan op safari! (Voor wie meent te moeten inbreken: we hebben een housesitter die ook met mijn glock overweg kan en de hond is er ook nog.) Maar we proberen vandaag toch nog één of meerdere posts te plaatsen, en op een feestelijke dag als deze kozen we voor een feestelijke whisky.

De whisky: Glen Grant 5 decades
Uitgebracht door: Officiële botteling
Jaar op fles: 2014
Alcoholpercentage: 46 %

Samen voor u geproefd door Dave, Jürgen en Werner (met een gastoptreden door Wim Deprouw)

Neus:
Malty sweetness! Appel, peer, banaan, vanille, framboos, aardbei, citrus, limoen en lichte munt. Fruitella snoepjes!

Smaak:
Appel, peer, framboos, aardbei, vanille, lichte peper en fruitella

Nadronk:
Peper, rozijn, vanille, appel, peer, muskaatnoot, framboos.

Opmerkingen:
Dit is het soort whisky wat je kan verwachten van een oudere Glen Grant. Aangezien hier zo wel oude als nieuwe glen grant inzit is dat natuurlijk niet helemaal juist, maar in elk geval dronken we een erg lekkere single malt: zacht, en toch vol karakter. Zo hebben we ze graag.

De 5 decades werd uitgebracht naar aanleiding van het pensioen van master distiller Dennis Malcolm die, u raadt het al, 5 decennia heeft gewerkt voor Glen Grant. Hij begon al die jaren geleden als leerling cooper (vaten maken) en groeide via zowat elke job in de productie uiteindelijk door naar de post van master distiller. Van elk decennium werd whisky geselecteerd om deze unieke botteling samen te stellen. Nu ja, uniek ... tomatin deed al iets gelijkaardig. Een leuk filmpje met de man in kwestie hierover kan je vinden op de site van Glen Grant.

Oh en voor alle duidelijkheid: dit vinden we dus geen NAS: er is een duidelijke indicatie naar de leeftijd toe.

Doet ons denken aan:
Stevie Nicks: Zacht en toch diepgang, gaat al erg lang mee :p

comments powered by Disqus