Grants ale cask finish

Eén van de zaken die we al eens te horen krijgen is de vraag waarom we zo weinig blends bespreken, en waarom nooit de 'normale' standaard blends. Nu denken we dat dit op zich ons publiek niet helemaal is en we proeven nu eenmaal graag kwaliteit. Maar af en toe kan er toch eens iets interessants tussenzitten, al is dat zelden het 'instapmodel'. Maar het hoeft ook niet altijd duur en compas box te zijn: William Grant & Sons heeft namelijk iets interessants uitgespookt met hun standaard Grants blend en deze na blenden gefinished op vaten voor wat meer dimensie. In dit geval biervaten. De whisky kost nauwelijks meer dan de gewone grants (waar niks mis mee is). Eens kijken of het die twee euro extra waard is.

De whisky: Grants Ale Cask Finish
Uitgebracht door: Officiële botteling. (Cask editions)
Jaar op fles: 2015
Alcoholpercentage: 40 %

Samen voor u geproefd door Dave en Werner

Neus:
Stof en honing, vanille, graan, appel, groene kruiden en potloodslijpsel.

Smaak:
Honing, vanille, mais, licht bitter en romig van textuur

Nadronk:
Honing, vanille, peper, graan en munt.

Opmerkingen:
Natuurlijk is dit geen single malt of luxeblend, en natuurlijk drink je voor een paar euro meer al de betere Glen Grant Major's reserve. Maar toch is het een erg drinkbare en degelijke blend die zijn prijs waard is. Ideaal om mee op verlof te nemen zodat je niet het risico loopt een dure fles te breken of te dure whisky te moeten delen met 'barbaren'. En toch een degelijke drinkwhisky mee te hebben.

Dit is zonder meer waar voor je geld, en een interessant concept waarvan we graag meer versies zouden tegenkomen. Grants houdt het voorlopig bij dit en een sherry cask finish aan dezelfde prijs. Maar er zijn nog meer vattypes wat ons betreft.

In elk geval zouden we deze, in tegenstelling tot pakweg een red label, zonder morren aanvaarden en soldaat maken.

Doet ons denken aan:
Klaasje Meijer: TDegelijk product.

comments powered by Disqus